Paste cu broccoli si piept de pui

de Tuxedo in Farfalle, 22 Mai 2013 | 11340 vizualizari

 

Intotdeauna mi-au placut pastele, sub orice forma. Acestea sunt unele din preferatele mele, le puteti face cu ciuperci in loc de carne de pui daca sunteti vegetarian. Cu o singura precizare, sunt bune atunci cand le faceti deorece sosul alb se va ingrosa destul de mult pana a doua zi iar broccoli se poate inlocui cu altceva, daca nu sunteti bun prieteni cu aceasta leguma :-), sa zicem, vinete fripte sau dovlecei ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet farfalle
  • 300 gr broccoli
  • 1 conserva mica mazare (sau mazare verde) 150 - 200 gr
  • 400 gr piept de pui
  • Sos alb:
  • 2 linguri faina
  • 60 gr unt
  • 2 linguri smantana
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper
  • parmezan (optional) pentru pus deasupra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu broccoli si piept de pui:

Fierbem pastele cca 8 minute apoi le dam intr-un jet de apa rece si le punem intr-un castron incapator.

In timp ce fierbem pastele putem sa oparim si broccoli (sau ii putem face pe abur), doar 7 minute, altfel se vor inchide la culoare. ii scurgem bine de apa si ii punem peste paste.

Pieptul de pui sau pulpele, le dam cu sare si piper sau cu condimente pentru pui si le frigem intr-o tigaie teflonata pana devin usor aurii.

Daca folosim mazare congelata, o fierbem si pe aceasta separat. O scurgem bine de apa si o adaugam peste paste.

Sosul alb:

De fapt acest sos este un sos bechamel si se face foarte usor.

Intr-o craticioara topim untul si punem apoi faina amestecand rapid sa se omogenizeze. Turnam apoi treptat laptele cald peste faina si amestecam cu ajutorul unui tel pana se omogenizeaza. Lasam sa fiarba la foc mic (mestecand continuu) aprox. 7-8 minute. Sosul trebuie sa aiba o consistenta cremoasa dar nu foarte gros (ca la ciulama) el trebuie sa fie mai lichid. Asezonam cu sare si piper (daca aveti piper alb ar fi ideal, ii va da o savoare aparte). Tragem craticioara de pe foc si lasam sosul sa se racoreasca putin apoi adaugam smantana.

Amestecam pastele cu legumele, carnea si cu sosul alb, asezonam cu sare si piper dupa gust iar deasupra putem sa presaram parmezan ras.

Este un fel de mancare rapid, nu dureaza mai mult de 30 de minute sa il preparati, usor si delicios!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu broccoli si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Farfale cu pui, ciuperci si castraveti